Sabina Ignățel

Sunt Sabina, profesor de limba engleză la Liceul Teoretic ”Varlaam Mitropolitul”, Iași, nivel gimnazial, și mă simt ca peștele în apă atunci când vine vorba de provocări.

Mă analizez și mă regăsesc de fiecare dată atunci când sunt fața în față cu cei mai sinceri și curioși ochi, în cadrul orelor de limbă engleză.

Formarea mea profesională s-a conturat ca începuturi încă din liceu și a avut ca punct de plecare atât orele de limba și literatura română cât și cele de limbă engleză, și, drept urmare, am urmat acest traseu care a culminat cu absolvirea Facultății de Litere, din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”, Iași. Pentru că ”știu că nu știu nimic”, conform afirmației lui Aristotel, am ales să aflu mai multe și am continuat cu studiile în domeniul predării limbii engleze ca limbă străină în cadrul unui program de masterat, din cadrul aceleiași Universități.

Am descoperit că prin natura profesiei pot face o schimbare cu adevărat vizibilă, și că în același timp, când apare eșecul, să nu pierd din vedere că viața este ”pumoasă” (Sofia, 2 ani și 4 luni).

Îmi place și accept lucrurile care par imposibil de realizat pentru că îmi spun de fiecare dată, ”De ce nu?”.

Cred și suțin cu tărie că abordarea predării într-o manieră interactivă poate aduce succesul pe toate planurile!

“Think and wonder, wonder and think.” Dr. Seuss