Simona Covrig

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

Profesor de matematică și director la Școala Gimnazială Bucșoaia. În perioada septembrie 2019-august 2020 particip la Academia de Leadership și Management Școlar.

Multă vreme am crezut că am ajuns profesor „din întâmplare”. Iubeam matematica și… am ales să studiez matematica,. Fără să mă gândesc prea mult dacă vreau să fiu profesor de matematică.

După finalizarea studiilor am avut „nenorocul” să profesez în medii defavorizate .Primul an de stagiu a fost într-un sat izolat. Apoi am predat 6 ani în învățământul special după care  în zone care se confruntă cu problem economice, probleme sociale etc. Am lucrat 9 ani ca voluntar la Asociația Umanitară FAM din Gura Humorului, În cadru acestei asociații am susținut activități extrașcolare (dans popular și meditații la matemtică) pentru copii din medii defavorizate din oraș și satele învecinate.

Îm era totuși  foarte greu pentru că îmi dădeam seama că nu reușesc să ajung la copii așa cum mi-aș fi dorit, că, nu pot declanșa în ei bucuria de a studia în general . Am muncit mult, am căutat soluții, mă pregăteam mult dar… din păcate rezultatele pe care eu le așteptam nu au apărut.

Am fost revoltată, tristă, m-am simțit neputincioasă. Am încercat mereu să înțeleg ce nu funcționează, de ce eu nu reușesc .  În nemulțumirea mea, am aruncat vina pe”sistem”, pe societate, pe părinț…  M-am resemnat o vreme…. Până când am avut propriul meu copil și am înțeles că nu am voie să dau vina pe nimeni. Trebuie să îmi asum responsabilitatea și să caut soluții. Am înțeles că totul începe cu mine. De fapt, cu fiecare dintre noi.

Așa a apărut SuperTeach și întâlnirea mea cu Mentalitatea deschisă. A fost ca o mare revelație pentru mine. Pot spune că viața mea s-a schimbat. Eu m-am schimbat. Oamenii din jurul meu s-au schimbat.

Și am mai înțeles ce mare binecuvântare este să fii dascăl.