Simona Rusu

SuperTeach

https://www.superteach.ro/

Workshops

Competențe

Sunt profesor de limba engleză la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Galați. Îmi place să spun despre mine că sunt un oștean de-al lui Ștefan care caută locul prielnic spre a construi câte o nouă biserică în sufletele celor cu care lucrez.

Sunt căsătorită și am un înger de fetiță de la care învăț zilnic să trăiesc în prezent, să mă bucur de fiecare experință  ce-mi este dată, să ascult fără să judec, să mă minunez și să mă joc ca un copil. Tot datorită Oliviei, de aproximativ 5 ani sunt într-o permanentă căutare a profesorului de care copiii au nevoie, profesorul inspirat și inspirațional, profesorul prezent și atent la nevoile copiilor, părinților, colegilor, profesorul care abordează curricula ținând de obiectivele și provocările celor cu care vine în contact și are impact.

Cât despre hobby-uri, am multe. Cel mai mult îmi place să călătoresc căci prin călătorii cunosc oameni și le sunt recunoscătoare că mă primesc în viața și experiențele lor. Prin călătorie am învățat că oamenii sunt toți la fel, „iubibili”, și că nu trebuie să faci vreun efort să-i iubești ci doar să-i vezi ca pe niște oameni și să te dedici lor (vă împărtășesc secretul meu – acest lucru l-am învățat împreună cu oamenii de la SuperTeach, cărora le sunt recunoscătoare și le mulțumesc că m-au trezit). Îmi place să citesc, este evadarea mea, locul în care eu devin regizor și actor, acolo unde eu pot rescrie finalul unei povești. Iubesc frumosul. Îmi place muzica – mă inspiră, dansul – îmi descătușează energia, culorile și parfumurile – îmi dau o stare de bine. Și aș mai avea ceva de adăugat, îmi place să ating sufletele oamenilor, mai întâi privindu-i adânc în ochi(nu reușesc cu toată lumea) și apoi ascultându-i, căci prin ascultare ne povestim pe noi înșine.

Proiectul principal la care lucrez acum este acela de a construi comunități cu Mentalitate Deschisă în Galați și zonele din jurul Galațiului prin implicarea cât mai multor factori și trezirea la implicare a profesorilor, a antreprenorilor, a autorităților și a întregii comunități pentru a genera schimbarea despre care cu toți vorbim și la care toți aspirăm. (So help me God!)