Ștefan Dărăbuș

Hope and Homes for Children România

https://www.hopeandhomes.ro/

Competențe

Își folosește și își consolidează experiența în programe strategice naţionale şi internaţionale de reformă a sistemelor sociale, în dezvoltare organizațională și leadership, în proiecte derulate în parteneriat cu corporații și cu multinaționale. A publicat o suită de manuale și studii și își valorizează expertiza în leadership, oferind consultanță partenerilor internaționali.

De 21 de ani încoace, Ștefan Dărăbuș este unul dintre oamenii care fac reformă în sistemul de protecţie a copilului. Este doctor în Teoria Literaturii, cu titlul acordat de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Este MBA, cu titlul acordat de ”The Open University Business School”, Marea Britanie. Din 2015, este Director Regional pentru Europa Centrală și de Sud al organizației Hope and Homes for Children Marea Britanie. Crede că și copiii din orfelinate, sau cei lipsiți de familie, au dreptul să trăiască într-un mediu familial, pentru că nici un copil nu ar trebui să crească fără afecțiune, fără atașament și fără iubire. Cu echipa lui, a schimbat viețile a peste 50.000 dintre cei mai vulnerabili copii din România: i-a ajutat să rămână în familiile lor, i-a scos din mediile traumatizante ale orfelinatelor, i-a dus înapoi acasă, sau a sprijinit tinerii din orfelinate să poată deveni independenți. Oamenii cu care lucrează au ajuns să fie recunoscuți în toată lumea ca echipe de elită în reformarea sistemelor de protecţie a copilului și în dezinstituționalizare. Este căsătorit și tatăl a patru copii.

Își folosește și își consolidează experiența în programe strategice naţionale şi internaţionale de reformă a sistemelor sociale, în dezvoltare organizațională și leadership, în proiecte derulate în parteneriat cu corporații și cu multinaționale. A publicat o suită de manuale și studii și își valorizează expertiza în leadership, oferind consultanță partenerilor internaționali. Următorii 10 ani din viaţă îi sunt dedicaţi eliminării formelor de instituționalizare a copiilor în Europa Centrală și de Sud. Ștefan are viziunea unei Românii care oferă fiecărui copil o viață în familie, punând umărul la dezvoltarea unui sistem de protecție socială bazat pe ideea de familie. Este considerat unul din cei 100 de oameni care vor defini România viitorului.