Felicia Stela Ionescu

Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureş

https://www.prosanitar.ro/

Competențe

Are de împărtăşit o experienţă de peste 35 de ani de predare, de expert în management educaţional şi expert în control. În plus, a participat la mai multe proiecte educaţionale, între care cele mai dragi îi sunt constituirea Consiliului Naţional al Elevilor, apoi proiectele „Avocatul elevului”, „Salvaţi copiii de abandon şi neintegrare”, „Managementul vieţii personale - MVP”, „Educație formală și non-formală pentru dezvoltare durabilă în regiunea Centru” şi altele.

Felicia Stela Ionescu a vrut să fie profesoară încă de când era în școala generală. De peste 35 de ani este cadru didactic, acum la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureş, unde predă la liceu şi la postliceal discipline din aria curriculară Limbă şi comunicare şi Educaţie pentru sănătate. Se consideră o persoană deschisă, onestă, răbdătoare, cu o puternică motivație interioară de a sprijini dezvoltarea personală a celor din jurul ei, cu o puternică atitudine pozitivă și cu o foarte mare capacitate de a se descurca în situaţii critice. 

Felicia-Stela crede în puterea pe care mentalitatea deschisă o dă individului și implicit comunității în toate provocările pe care tendința de evoluție le aduce în viața omului. Așa că, a aplicat încă de la început principii sănătoase care au susținut-o în toate demersurile ei pe drumul învățării: de la propria educație până la performanță ca profesionist în educație, dascăl și mentor.

A absolvit ca şefă de promoţie Liceul Pedagogic din Târgu Mureş, este licenţiată la UBB Cluj, în Filologie, specialitate în care şi-a susţinut şi doctoratul, a urmat două specializări postuniversitare (Informatică aplicată şi programare şi Resurse educaţionale digitale pentru învăţământul online) şi două mastere (Asigurarea calităţii învăţământului, şi Profesor documentarist). Este mediator autorizat, specializată în cazuri cu minori şi familie şi cazuri de malpraxis medical. 

Încă din primii ani de activitate în domeniul învățământului a participat la sesiuni de formare continuă şi perfecţionări, astfel că este super specializată şi a devenit formator de formatori în mai multe domenii (educaţie pentru sănătate, educaţie pentru cetăţenie democratică, asigurarea calităţii în învăţământ, mediere).

Îi place să spună că învaţă multe de la cele două fiice ale ei şi consideră că elevul este cel mai important partener educaţional, căci fără elevi nu ar exista profesori şi fără profesori, nu ar exista elevi… Adevărata învăţare este naturală și este, de fapt o chestiune de comunicare şi empatie.