Tiina Peterson

Ministerul Educației și Cercetării - Estonia

Workshops

Competențe

Tiina Peterson este Expert Șef al Departamentului de Educație Generală al Ministerului Estoniei pentru Educație și Cercetare. Sarcina principală a profesiei sale urmărește gestionarea politicilor educaționale preșcolare și managementul politicilor publice pentru educația timpurie în Estonia.

Tiina Peterson este Expertul Șef al Departamentului de Educație primară și Educație generală din Ministerul Estoniei pentru Educație și Cercetare. Principalele sarcini ale profesiei sale sunt: ​​gestionarea politicilor de educație preșcolară și colaborarea cu rețeaua de directori și profesori preșcolari, autorități locale, instituțiile private ECEC și instituțiile de formare a profesorilor.

Este membră al grupului de lucru ECEC al Comisiei Europene și al rețelei OECD ECEC. Domeniile de interes includ calitatea educației preșcolare, dezvoltarea leadershipului și profesionalismul profesorilor preșcolari.

Tiina Peterson este licențiată în Arte în Pedagogie și Psihologie Preșcolară de la Universitatea Pedagogică din Tallinn și Master în Arte în Managementul Școlii de la Universitatea din Tartu. În prezent este doctorandă în științe ale educației la Universitatea din Tallinn.