Vali Neagu

Şcoala Gimnazială Nr.1, Curcani, judeţul Călăraşi

Competențe

“Un profesor își pune amprenta asupra eternității, el nu poate ști niciodată cât de departe ajunge influența lui.”  Henri Brooks Adams

Numele meu este Vali Neagu, sunt profesor de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială Nr.1, Curcani, judeţul Călăraşi. Din anul 2008 și până în prezent sunt profesor titular al şcolii, având o experienţă de lucru cu elevii de aproape 19 ani. Am terminat un masterat în domeniul educaţiei în cadrul UTCB, Departamentul pentru pregătirea personalului didactic, Management educaţional.

Sunt o fire dinamică, punctuală, cu capacitate de coordonare şi lucru în echipă, flexibilă şi dornică de a învăţa lucruri noi şi de a mă perfecţiona. Nu în ultimul rând,  îmi place meseria pe care am  ales-o şi iubesc copiii. În anul școlar 2021-2022 am înființat un atelier de literație Eroi de poveste, la care participă 25 de elevi de ciclul primar și 25 de elevi de la gimnaziu și care are drept scop prevenirea analfabetismului funcțional și dezvoltarea literației. Datorită activităților derulate, sunt câștigatoarea premiului oferit de Teach For Romania, în cadrul Galei pentru Profesorul anului din mediul rural la secțiunea  Dezvoltarea literației.

La începutul anului școlar am obținut gradație de merit. În perioada pandemiei am constatat că îmi place să creez și să lucrez pe diferite platforme și aplicații și m-am înscris la cursul de back-end developer, la Atelierele Ilbah, pe care l-am finalizat cu succes, iar în prezent urmez cursul de front-end developer, tot la Atelierele Ilbah. Am absolvit cursul de Mentalitate Deschisă în Educație, oferit de SuperTeach și sunt înscrisă la cursul postuniversitar Leadership educațional pentru transformare sustenabilă, un program creat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București și Teach for Romania.