Facilitator: Daniel Funeriu

Daniel Funeriu a părăsit România în 1988, la 17 ani. După ce a terminat studii de chimie (șef de promoție la Universitatea din Strasbourg) și un doctorat în chimie supramoleculară cu J.-M. Lehn, laureat al premiului Nobel, a condus cercetări în SUA, Japonia și Germania. S-a întors în România în 2009 ca ministru al educației, […]

Detalii despre Daniel Funeriu

 

O discutie deschisa cu Daniel Funeriu, fost ministru al educatiei, despre excelență, interese ilegitime, false profeții și drumul către normalitate în învățământul românesc.

Daniel Funeriu a părăsit România în 1988, la 17 ani. După ce a terminat studii de chimie (șef de promoție la Universitatea din Strasbourg) și un doctorat în chimie supramoleculară cu J.-M. Lehn, laureat al premiului Nobel, a condus cercetări în SUA, Japonia și Germania.
S-a întors în România în 2009 ca ministru al educației, cercetării, tineretului și sportului. Din această postură a elaborat Legea 1/2011 a educației naționale, salutată la acea vreme de Comisia Europeană. În mandatul său a introdus supravegherea video a examenelor, a început lupta împotriva plagiatului, a introdus învățământul obligatoriu la 6 ani prin clasa pregătitoare, a clasificat universitățile și ierarhizat programele de studii, a introdus învățământul dual după modelul german precum și săptămâna Școala Altfel. În prezent este Consultant de înalt nivel din partea Comisiei Europene pe lângă guvernul Republicii Moldova, asistându-l pe acesta în implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Pentru a participa, vă rugăm să vă înscrieți aici – https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZErf-yprjosHNWAaMyRU944aipLD7OlbK83.