Facilitator: Ciprian Stănescu

Ciprian coordoneaza Social Innovation Solutions, organizație ce oferă consultanță si suport pentru ONG-uri și corporații în impact social, trenduri de viitor și inovație dar și programe educaționale și competiții de business pentru tineri: Social Impact Award și Future Makers. A fondat platforma de evenimente despre viitor “Future Summit”, este Global Shaper Alumni al World Economic Forum […]

Detalii despre Ciprian Stănescu

Ce abilități ar trebui să dobândească copiii din generațiile curente și cele viitoare pentru a se putea adapta viitorului?

Viitorul nu vine deodată și cu siguranță nu vine peste tot în același timp. Evoluțiile în inteligență artificială, automatizare, big data sau cele mai puțin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populației au însă efecte semnificative asupra meseriilor și activității umane în viitor.

Activitățile ce implică acțiuni repetitive vor dispărea din ce în ce mai rapid.

Cum arată însă câteva din joburile viitorului apropiat și puțin mai îndepărtat? Fie că vorbim despre joburi ce țin de tehnologia informației, inginerie medicală sau interacțiune umană, din ce în ce mai multe din joburile viitorului sunt strâns legate de tehnologii ca AI, machine learning sau viața în spațiul digital.

  1. Abilități în tehnologii noi
  2. Ascultare activă
  3. Adaptabilitate
  4. Autodisciplină
  5. Autonomie în învățare

Sunt doar câteva din abilitățile necesare în viitor copiilor noștri.

Cum îi ajutăm să le dobândească, vom afla în workshopul propus de Ciprian Stănescu.

 

Atelierul se va desfășura în limba română