Facilitator: Mona Șerban

Mă numesc Mona Șerban, am 39 de ani și sunt managerul școlii de limbi straine SMART Academy of Languages din orasul Pitesti. Am terminat Facultatea de Limbi Straine, sectia Franceza-Engleza in anul 2004 si am o experienta internationala ca profesor de limba engleza in centre private si universitati din Turcia, Columbia si Anglia. In Anglia […]

Detalii despre Mona Șerban

‘Radacina disfunctionalitatii pe care o traim ca indivizi, ca natiuni si ca lume globala consta in convingerea ca este nevoie ca oamenii sa fie controlati.’ spune dr. Shefali Tsabary. Dragi dascali, avem oare puterea ca printr-o stare de constientizare profunda, sa alegem conectarea in locul corectiei, sa ne dorim relationarea autentica in locul controlului si al metodelor coercitive? Si daca da, cum putem face asta? Nu este usor, dar nici imposibil! Mona Serban, profesor limba engleza in Pitesti ne prezinta cateva metode practice de conectare si colaborare cu copiii, intr-o sala de clasa unde scoala nu este vazuta doar ca note-teste-teme!

Workshopul cuprinde o scurta introducere teoretica, in care ne uitam la predarea prin control – unde adesea avem lectia predata, urmata imediat, la urmatoarea intalnire cu elevii, de ‘ascultare’ sau orice forma de evaluare. Mona propune o gama larga de activitati de conectare autentica cu elevii, unde intre predare si ascultare avem lectii de consolidare si reciclare interactive si colaborative. Rezultatele acestei metode la academia SMARTdin Pitesti au fost nu numai note mai bune la evaluari, dar si copii mult, mult mai fericiti in clasa.