Facilitator: Dorina Marin

Dorina Marin este profesor pentru învățământ primar la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, este leading teacher în cadrul Săptămânii europene a codurilor, ambasador Scientix și etwinning. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și programul de master ”Didactici aplicate pentru învățământ primar. A participat la numeroase cursuri și workshop-uri naționale și […]

Detalii despre Dorina Marin

Scurtă descriere a atelierului

Workshop-ul reprezintă o oportunitate unică de formare în cadrul căreia cadrele didactice participante vor învăța cum să realizeze multiple activități de codificare și gândire logică în școlile, orașele și comunitățile din care fac parte și cum să devină inspirație și ghid pentru colegii lor.

5 puncte cheie/teme abordate în workshop

Workshop-ul reliefează importanța desfășurării activităților de utilizare a codurilor în cadrul lecțiilor, cu și fără calculatoare (offline), pe baza unor întrebări cheie sau indicii care pot conduce la găsirea unei soluții finale, activități atractive pentru școlari,  dezvoltarea gândirii computaționale prin utilizarea aplicațiilor online și a dispozitivelor tip micro:bit.

Agenda / Structură workshop

Workshop-ul va cuprinde o prezentare teoretică, exemple concrete de bună practică din diverse școli și grădinițe europene, demonstrații practice cu ajutorul aplicațiilor online, a unui micro:bit și a activităților offline,recomandări privind utilizarea codurilor în sala de clasă și modalități de promovare.