Facilitator: Violeta Daniela Nedelcu

Profesor de limba și literatura română; Absolvent AspireTeachers (2016); Practică învățarea vizibilă în mediul online din 2016, cu scopul declarat de a schimba mentalități și percepții. A fondat clubul ,, Inspirație pentru școală,, (2017) în cadrul căruia a organizat evenimente de învățare nonformală pentru cadre didactice la Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al […]

Detalii despre Violeta Daniela Nedelcu

Scurtă descriere a atelierului

Un profesor este un arhitect al învățării, realizând o muncă invizibilă și una vizibilă. Cea invizibilă se referă la relații și se bazează pe emoții. Cea vizibilă se referă la desfășurarea lecțiilor propriu-zise și la atingerea obiectivelor.

Extremele, limitele, revolta, uimirea sunt interesante și provocatoare, purtându-ne pe drumul învățării, profesor și elev deopotrivă.  A găsi punctele pe care să construiești fie un colectiv nou, fie o lecție sau mai multe, care împreună alcătuiesc Învățarea, este un demers care îi unește pe elevi. Povestea, ritmurile, harta mentală ș.a. sunt instrumente care ajung să reprezinte o tehnică, prin care demersul nostru didactic devine îmbrățișat de elevi.

5 puncte cheie/teme abordate în workshop

Pentru un colectiv nou, e necesar ca profesorul să ofere puncte de spriin pentru ceea ce eu numesc ,,,Făurirea cu dragoste. ,, Aceste puncte de sprijin pot fi:

  • Tema clasei
  • De la Eu la Noi.
  • Valorile noastre.
  • Proiecte și PBL
  • Farmecul poveștii

Agenda / Structură workshop

  1. Construirea învățării prin imaginație. Relații și emoții. Tehnici de dezvoltare a imaginației la clasă. Principii de învățare rezultate din caracteristicile vieții imaginative a elevilor.
  1. Predarea inter- și transdisciplinară.
  1. Povestea și Proiectul.