Alina Mirela Ipate

Alina-Mirela Ipate – doctor chimist. Voi sustine Atelierul de Stiinta (Chimie, Fizica): „Experimentăm și învățăm”. Sunt pasionata de partea practica a Stiintelor si anume de experimente amuzante.

Am peste 3 ani experiență în Atelierele de Științe desfășurate în cadrul After School-urilor, a școlilor de vară și în cadrul Săptămanii “Școala Altfel”. Sunt licentiată în Chimie și Fizică, iar din anul 2014 sunt doctor în Chimie. Am fost profesor de Chimie si Fizica timp de doi ani. În prezent sunt cercetător științific la Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” din Iași. Am fost membră în proiecte de cercetare științifică. Valorificarea rezultatelor activităţii de cercetare desfăşurate până în prezent este concretizată în 15 articole ştiinţifice indexate în baza de date ISI web of knowledge, publicate în reviste de specialitate internaţionale naţionale. Am realizat Ateliere practice cu copii cu dizabilități din Școli  Speciale: Școala Specială „Constantin Păunescu” din Iași, Liceul Special “Moldova” Târgu-Frumos și Centrul de servicii sociale “Ion Holban” din Iași în baza unor contracte de parteneriat cu Asociația Bucurie și Speranță ,a carei președinte sunt.

Anul acesta proiectul meu educational „Experimentam si invatam cu Doamna de Stiinte” a fost finantat de Știintescu Iași, prin Fundația Comunitară.

Pe pagina mea puteți vedea o parte din experimentele realizate cu copiii.

https://www.facebook.com/AlinaMirelaIpate/