Bogdan Rațiu – profesor MERITO

Workshops

Competențe

"Profesorul trebuie să fie încrezător că prin elevii săi schimbă ceva!"

Este pasionat de ceea ce se întâmplă în educație, participând la numeroase conferințe și proiecte, din care își ia inspirația pentru a avea la clasă elevi curioși, motivați să învețe, cu gândire critică și cu o atitudine pozitivă față de cultură.

Bogdan Rațiu este profesor de Limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din 2009 și cadru asociat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Este laureat „Merito” (2019) și profesor „Aspire for teachers” (2017) și a obținut un doctorat în filologie în 2014. Este pasionat de ceea ce se întâmplă în educație, participând la numeroase conferințe și proiecte, din care își ia inspirația pentru a avea la clasă elevi curioși, motivați să învețe, cu gândire critică și cu o atitudine pozitivă față de cultură.

Crede că realitatea confuză și aparența din societate se poate transforma doar dacă profesorii vor reîncepe să-și creeze relații autentice cu cei din jur, dacă vor avea sprijin să se racordeze la ceea ce se întâmplă în lume și dacă vor preda mai viu, mai flexibil, mai dinamic, mai atractiv și mai deschis spre problemele elevilor și spre contextul în care vor trăi aceștia.