Briena Stoica – profesor MERITO

Workshops

Competențe

Briena a devenit instructor de dezbateri academice în 2014 și susține cursuri opționale de „Dezbatere, oratorie și retorică”.

Briena Stoica este profesor de Limba engleză la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian” din 2004 și laureat Merito, în 2018. Pasionată de descoperirea unor modalități de predare interactive, Briena a devenit instructor de dezbateri academice în 2014 și susține cursuri opționale de „Dezbatere, oratorie și retorică”. Are un doctorat în științe umaniste pe parcursul căruia a studiat cu o bursă și în Marea Britanie. A participat în țară și în străinătate la conferințe și seminarii care pot genera un impact real în activitatea la clasă. În fața provocărilor determinate de întâlnirea cu noi generații, se pregătește citind și cercetând, astfel încât ceea ce oferă în întâlnirea cu elevii să producă învățare și transformare autentică, cu sens pentru aceștia.

Este căsătorită cu Mihai Ciprian și mama a trei copii frumoși de 11, 9  și 2 ani, pe care îi are mereu în gând, chiar și atunci când se preocupă de propria devenire profesională.