Claudia Cochină

#communitybuilder #childrengrower #confidencebooster așa zice Facebook despre mine. Sunt craioveancă get-beget. Fac multe: manager educațional, președintă de organizație, profesoară de engleză, “constructor social”, mama a doi copii și prietena multora. Chiar îmi plac oamenii! Și orașul meu!

Veselă, plină de energie și o sursă de inspirație pentru cei din jurul ei, Claudia Cochină este o susținătoare ferventă a schimbării și inovației în educație, un mentor pentru echipa ei și o elevă dornică să învețe lucruri noi și să crească. Ea deține un master în Comunicare obținut la Universitatea McGill din Canada  și un altul în Studii Culturale Britanice  acordat de Consiliul Britanic-Universitatea din București. Are o experiență de 25 de ani în management de proiecte educaționale atât în Romania, cât și în Canada, China, Slovacia, Irlanda, Marea Britanie, SUA, pe proiecte finanțate de Agenţia Canadiană de Dezvoltare Internaţională, UNESCO, Banca Mondială sau Ministerul Fondurilor Europene.

S-a reîntors în Craiova în 2008 și din 2009 Claudia conduce Asociația Aproape de TINEri din Craiova. În 2011 a fondat Fly High, locul unde copiii învață engleza cu plăcere și  se pregătesc pentru viață. Din 2018 este membră în Consiliul  Director al Coaliției pentru Educație.

Crede în copii și tineri, stie că ei au un potențial extraordinar și sunt investiția cea mai de preț a unei comunități. „EDUCAȚIA este celebrarea zilnică a răspunsului plin de imaginație al copilului, a privirii sale curioase sau chiar a unui zâmbet. Educația se face privind în sufletul copilului.”- Claudia Cochină, fondator Fly High și Aproape de TINEri.