Dragoș Anastasiu

Eurolines Group

https://www.greenvillage.ro/

Workshops

Competențe

A fost și este implicat în numeroase proiecte din domeniul educației fiind unul dintre inițiatorii proiectelor "SuperTeach" și "Vreau să fiu antreprenor", programe dedicate profesorilor si respectiv liceenilor din întreaga țară, desfășurate prin Fundația Romanian Business Leaders.
„Profesorii trebuie să devină mentori și să colaboreze între ei. În sistemul actual de învățământ copiii învață să concureze între ei, iar noi ca angajatori, avem nevoie de oameni care să colaboreze” este de părere Dragoș Anastasiu

Dragoș Anastasiu este Președintele Grupului Eurolines România. Din 2015 a intrat în industria hotelieră, prin achiziția unui resort de 4 stele în Delta Dunării, Green Village.

A hotărât să devină antreprenor în urma cu 24 ani, abandonând o carieră sigură și confortabilă de doctor, în favoarea unei oportunități de business apărute din senin. De atunci, s-a implicat activ în crearea și dezvoltarea mai multor firme – tour operare și servicii de rent a car, taxi și servicii de leasing, imobiliare și dezvoltare IT.

Sub conducerea sa, Eurolines Romania Group s-a dezvoltat continuu. În afara granițelor țării a dezvoltat afaceri în Germania și în Moldova. Grupul Eurolines este alcătuit astăzi dintr-un număr de 22 companii. A fost mereu implicat în activități asociative, întâi ca Președinte al Asociației Cărăușilor Particulari (ACPR), apoi ca Președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), încercând, prin proiecte colective, să ajute la evoluția industriilor reprezentate.

În prezent este Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, membru  al Romanian Business Leaders , Membru al Task Force Antreprenoriat și Leader al Task Force Turism în cadrul Coaliției Pentru Dezvoltarea României.