Elena Lotrean este profesor, trainer, fondatoarea Școlii Româno-Finlandeze ERI Sibiu și antreprenor în serie. Are 28 de ani de voluntariat la nivel local, naţional şi european. Managementul de proiect şi mediul ONG le-a luat cu asalt încă de la 14 ani. De atunci a adăugat experienţa în companii şi organizaţii, publice, din domeniul HORECA, resurse umane, business, educație.
Cu peste 20 ani experienţă de training în sectorul public, de afaceri şi neguvernamental, în ţară şi străinătate, este implicată în organizaţii de tineret la nivel naţional şi european și recomandată de rezultatele pe care le obține pentru clienții săi alături de o echipă excepțională. A fost președintele Confedereației Europene a Centrelor de Tineret și a contribuit în mod activ la programele pentru tineret ale Comisiei Europene. A coordonat proiecte naționale și europene, a gestionat resurse umane în calitate de leader și manager, a construit echipe și organizații. Condimentele preferate: provocarea şi proactivitatea.
În ultimele ei proiecte, Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu și Finnish Teacher Training Center își dedică energia formării copiilor și profesorilor și proiectelor de educație pentru adulți. Crede cu tărie că profesorii sunt cei care dau tonul bunăstării unei societăți și își concentrează toate eforturile pentru a-și urmări visul – o educație de calitate pentru o viață cu sens. Din 2018 este Consulul Onorific al Finlandei la Sibiu și în 2020 a fost lider al Task Force-ului pentru Educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României.
Ultimii ani o găsesc atât pe scenă cât și în culisele a peste 100 de evenimente pentru educație atât fizic cât și online. Face parte din echipe diverse care creează politici educaționale și este implicată sau invitată în proiectele de impact ale României pentru educație: România Educată, EduNetworks, SuperTeach, Talent Manager for Schools.
În 2020 s-a alăturat echipei winsedswiss cu obiectivul de a crea programe educaționale cu sens, pentru a însoți oamenii pe tot parcursul vieții, pentru a scala proiectele începute deja și a dezvolta noi moduri de a contribui în societate prin educație.