Octavian Istrate

Octavian Istrate – Trainer certificat al Center for Nonviolent Communication, USA

 

Octavian este din Iași și a aflat de comunicarea nonviolentă în anul 2010. A folosit-o pe plan personal câțiva ani, iar din 2017 a început să împărtășească principiile ei și cu alte persoane prin cursuri, ateliere și grupuri de practică. Încetul cu încetul, această pasiune s-a transformat în activitatea sa principală, iar de la începutul anului 2019 este trainer certificat de Center for Nonviolent Communication din SUA.

 

Intenția sa este de a transmite principiile comunicării nonviolente câtor mai multe persoane interesate de acest lucru. Pentru asta, activitățile sale au atât componente generale ale comunicării nonviolente, cât și componente particulare: conexiunea și relația cu noi înșine, medierea între două persoane aflate în conflict, precum și integrarea comunicării nonviolente în organizații.

 

Este implicat în mai multe proiecte la nivel local și național: sesiuni introductive, cursuri și grupuri de practică în Iași, programul Extraordinary Relationships în București (împreună cu Ian Peatey și Silvia Pavalache), grup de practică online în limba română, precum și crearea de video-uri pe canalul de YouTube al Asociației pentru Comunicare Nonviolentă.