Simona Baciu

Simona Baciu este un deschizător de drumuri în educație, fondator și Președinte al Fundației Transylvania College și al Clusterului de Educație C-EDU, precum și membru fondator al Asociației Rethink Romania.

Încrezătoare că sănătatea socio-emoțională este indispensabilă învățământului secolului XXI, Simona a scris împreună cu Susan Shapiro cartea „Profesorul din Tine” (“The Teacher Within”), sub forma unui ghid pentru profesorii care vor să aducă starea de bine în sala de clasă și doresc să predea cu empatie și compasiune. Speaker, trainer, scriitor și mentor, Simona Baciu face parte din mai multe organizații naționale și internaționale, fiind o voce pentru educația acestui secol.

Recunoscătoare pentru feedback-ul primit în urma evenimentelor la care a participat, Simona și echipa Profesori Fericiți pentru România au găsit motivația să meargă mai departe și să lanseze programul de training “Starea de bine a profesorului – O călătorie conștientă spre starea de bine”. Acesta este bazat pe cartea Profesorul din Tine, care a fost primită cu mult entuziasm de profesorii din lumea întreagă, fiind publicată, atât în limba engleză, cât și în limba română.

Trainingul are ca scop susținerea emoțională a profesorilor, reducerea stresului și a anxietății, factori care contribuie la susținerea rezilienței emoționale. Rezultatele acestui training au implicații directe și constau în îmbunătățirea stării de bine a profesorului, reflectată în comportamentul și succesul academic al elevilor.