Facilitator: Simona Baciu

Simona Baciu este un antreprenor si inovator in domeniul educatiei, cu o cariera recunoscuta la nivel national si international, detinator a premiului Lifetime Award acordat in cadrul Galei British International Schools din Londra. Crede si promoveaza educatia bazata pe valori in care profesorul este ghidul, mentorul si suportul fiecarui  elev  din sala de clasa. În […]

Detalii despre Simona Baciu

Pedagogia secolului XXI impune o schimbare radicală a abordării educației. Profesorul este provocat să devină un lider cu o strategie bine-definită, bazată pe compasiune, reziliență și motivație, care înțelege importanța adaptării cunoștințelor și aptitudinilor sale la tehnologia aflată în continuă dezvoltare.

Simona Baciu ne invită la o discuție în care să invățăm împreună cum ne putem descoperi valorile de bază, puterea de a depăși provocările și starea de bine care, ne dă motivația de a merge mai departe cu entuziasm, zi de zi. Când noi adulții trăim starea de bine – well-being – aceasta se va reflecta în tot ceea ce facem, având un impact major asupra relațiilor noastre și asupra elevilor noștri.

 

Well-being este un concept nou, dinamic și motivant în educație, atât la nivel național cât și internațional. Într-un secol în care totul se mișcă rapid și viața noastră merge pe pilot automat, trebuie să ne oprim, să devenim conștienți de gândurile și emoțiile noastre. Astfel vom învăța să facem alegeri conștiente ce ne vor ajuta să avem un impact maxim asupra vieții noastre și a celorlalți.

Aspecte abordate pe parcursul activităților desfășurate în atelier:

  • Atenție
  • Recunoaștere
  • Acțiuni
  • Transformare
  • Profesorul Mindful și Rezilient
  • Motivația profesorilor și importanța stării de bine la locul de muncă
  • Clasă conștientă