Teodor Nițu

Puteți urmări TED-ul intitulat Is Happiness the Foundation of Future Education? susținut de către Teodor Nițu aici: http://tiny.cc/TEDxYouthTokyo

Teodor este stabilit în Japonia de mai bine de un deceniu iar în prezent este profesor de fizică la Seisen International School, Tokyo. De asemenea, este coordonatorul Catedrei de Științe a școlii.

A absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității București.

Teodor susține că meseria de profesor este o adevărată artă, un talent cu care te naști. Crede că a fi profesor înseamnă mai mult decât cunoașterea unui subiect și câteva tehnici pentru furnizarea acelor cunoștințe. Pentru el, a fi profesor înseamnă: ,,pasiune, grijă, înțelegere, încredere, respect, prietenie, comunicare și mai presus de toate, înseamnă să iubești copiii”

Susține faptul că fiecare copil este unic și trebuie tratat astfel și mărturisește: ,,Cred că fiecare copil are puncte forte, pe care le va perfecționa și le va evidenția. Este arta de a spune același lucru pentru diferite niveluri de înțelegere, arta de a prețui cu răbdare până când florile cunoașterii, curajului, iubirii și respectului vor înflori. Arta este de a inspira copiii să creadă în ei înșiși, să-i deschidă către voi.”

Este membru în Asociatia Japoneza de Dezvoltare și Supervizare a Curriculei Școlare – Japan Association for Supervision and Curriculum Development (JASCD) și al Asociației Americane de Dezvoltare a Științei, American Association for the Advancement of Science (AAAS). 

Puteti asculta aici un interviu acordat de dl profesor Teodor Nițu la Radio România Cutural despre școala din Japonia în vreme de pandemie.