Thea Ionescu

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai

https://psiedu.ubbcluj.ro/

Workshops

Competențe

Domeniul său de specialitate este Psihologia Copilului şi predă Psihologia Dezvoltării atât la nivel licenţă, cât şi la nivel masteral.
Este cercetător în cadrul Laboratorului de Psihologia Dezvoltării de la acelaşi departament, unde coordonează grupul Flexibilitate şi Cogniţie Ancorată.

Thea Ionescu este conferenţiar universitar la Departamentul de Psihologie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca. Domeniul său de specialitate este Psihologia Copilului şi predă Psihologia Dezvoltării atât la nivel licenţă, cât şi la nivel masteral.

Este cercetător în cadrul Laboratorului de Psihologia Dezvoltării de la acelaşi departament, unde coordonează grupul Flexibilitate şi Cogniţie Ancorată. Interesele sale de cercetare includ: patternul variabilitate-stabilitate-flexibilitate în dezvoltare; dezvoltarea categorizării; formarea conceptelor; cogniţie ancorată (Embodied/Grounded Cognition) – implicaţii pentru dezvoltare şi educaţie; supradotare şi fenomenul de insight în rezolvarea creativă de probleme; educaţie timpurie.

A publicat

Copiii fac ordine! Categorizarea la vârsta preşcolară

Copiii altfel: Trasee specifice de dezvoltare cognitivă. O analiză critică.

 

Mai multe informații găsiți aici: https://www.devpsychology.ro/en/people/ionescu/ 

Thea recomanda pe site-ul laboratorului la Resurse (aici https://www.devpsychology.ro/resurse/activitati-pentru-optimizarea-dezvoltarii/) activități create cu studenții pe baza informațiilor din psihologia dezvoltării utile pentru oricine lucreaza cu copii. Resursele pot fi descarcate gratuit.