Facilitator: Vasile Brașovanu

Vasile Brasovanu este învățător, dezvoltă programe de training pentru profesori și părinți și sprijină dezvoltarea școlilor din județul Galați ce fac parte din clusterul Edu Networks. Cei 9 ani de când lucrează în domeniul educației i-au arătat cât de importantă e pe de-o parte formarea inițială cât și cea continuă a celor care facilitează învățarea […]

Detalii despre Vasile Brașovanu

Fie că vorbim de bullying, oboseală, tristețe accentuată sau hiperactivitate, mare parte din aceste comportamente își au cauzele în nevoi emoționale neîmplinite. Făcând însă apel la blândețe cât și la setarea unor limite sănătoase putem dezvolta în sala de clasă un mediu securizant care să fie potrivit explorării și învățării.

Vasile Brașovanu vă propune un atelier dedicat învățătorilor și profesorilor dornici de a putea folosi descoperirile din zona neuroștiințelor și jocurile de animație în favoarea lor, pentru a facilita învățarea și a-i aduce pe toți copiii mai aproape de dezvoltarea potențialului lor.

Iată despre ce vom discuta:
– Procesul de învățare – ce este, cine și ce îl influențează, când știm că se produce?
– Importanța relațiilor de atașament în facilitarea învățării;
– Nevoile emoționale fundamentale – cercul siguranței;
– Cum ajung de la elefant la călăreț – cei 4 pași ai limbajului emoțional;
– Harta nu e teritoriu – când practicile pedagogice sunt afectate de filtrele minții noastre;

Absolvent de liceu pedagogic iar mai apoi al Facultății de Filosofie și Științe Social-politice a Universității Alexandru Ioan Cuza Iași și a masterului de Jurnalism și comunicare politică din cadrul Universității București.

Am o experiență de 9 ani în lucrul cu tinerii, copiii, profesorii și părinții, colaborând atât cu ONG-uri (Teach for Romania, Salvați Copiii România, Asociația Techsoup, Roma Education Fund România) cât și cu instituții de învățământ (școli publice, Universitatea București). Timp de 2 ani am fost învățător cu sprijinul programului Teach for Romania, iar alți 2 ani m-am ocupat de pregătirea academică a unui grup de copii în cadrul Fundației Seeding Knowledge.

Activez în educație pentru că am convingerea că doar așa putem să ne dezvoltăm întregul potențial și să creștem în mod durabil comunitățile în care trăim. O zonă aparte în munca mea o reprezintă implicarea în reducerea inechităților în sistemul public de învățământ și creșterea accesului la educație de calitate pentru toți copiii.
În prezent dezvolt programe de training atât pentru cadre didactice cât și pentru părinți în întreaga țară și ofer mentorat directorilor de școli implicați în programul Edu Networks.

Prezentarea din timpul webminarului se afla AICI.

Întregul webminar poate fi urmărit aici: