Facilitator: Irina Vasilescu

“De 23 de ani le ofer oamenilor ceea ce ei au nevoie: incredere in sine sporită și abilitati imbunatatite.  Cum fac asta? prin programe de training, cursuri, seminarii, workshopuri si tabere prin sesiuni de coaching individual și de grup prin prezentări cu public pe teme de dezvoltare personală si profesionala prin cărțile, articolele și materialele educaționale pe care le scriu”. […]

Detalii despre Irina Vasilescu

Cui se adresează workshopul?

Tuturor profesorilor (indiferent de materia predata sau de varsta elevilor).

Scurtă descriere a atelierului

Fiecare dintre cele 3 idei prezentate va fi susținută cu cate un moment de practică a participanților, care vor lucra pe echipe.

5 puncte cheie/teme abordate în workshop

  1. Ai incredere în abilitățile elevilor tăi!
  2. Pregătește terenul, apoi prezintă informația!
  3. Intreţine-ţi pasiunea pentru materia predată!
  4. Fii creativ şi spontan.
  5. Fii fllexibil: lasă-te ghidat de grup dacă dorești ca grupul să se lase ghidat de tine.

Structura workshop-ului

IDEEA 1:  Încrederea profesorului în potențialul si abilitățile elevului susține performanța elevilor: 3 povești de succes despre cum elevii pot obține rezultate mult mai bune atunci când dascălii au încredere in ei a priori.

Exercițiu practic: în echipe vor face brainstorming despre cum pot aplica in scoala, în clasa, cu părinții ideile prezentate și își vor stabili planul de acțiune clar: unde, când, cu cine vor aplica această idee?

IDEEA 2:  Pregăteste terenul, apoi prezintă informația: înainte de a preda un concept, asigură-te că elevii sunt în starea fizică și emoțională necesară și potrivită pentru a primi informația. Exemple practice de exerciții de energizare și creștere a capacității de concentrare:

A) tehnica poveștii

B) exercitii fizice usoare

C) exercitii de respiratie sau meditatie

Exercițiu practic în echipe: Cum creez starea necesară grupului de elevi (clasei) pentru a-i ajuta sa primească si sa proceseze si memoreze informația transmisă (predata)? Fiecare participant va crea propriul exercițiu si il va prezenta echipei, pentru a primi feedback

IDEEA  3. Pasiunea profesorului pentru obiectul respectiv este motorul întregii activități educative și inspirație pentru elevi.

Exercițiu practic în grupul mare: Ce anume te-a motivat să alegi această carieră și aceasta materie?

Închiderea workshop-ului cu plan de acțiune pentru fiecare participant.