Cui se adresează workshopul?
Tuturor profesorilor (indiferent de materia predata sau de varsta elevilor).
Scurtă descriere a atelierului
Fiecare dintre cele 3 idei prezentate va fi susținută cu cate un moment de practică a participanților, care vor lucra pe echipe.
5 puncte cheie/teme abordate în workshop
- Ai incredere în abilitățile elevilor tăi!
- Pregătește terenul, apoi prezintă informația!
- Intreţine-ţi pasiunea pentru materia predată!
- Fii creativ şi spontan.
- Fii fllexibil: lasă-te ghidat de grup dacă dorești ca grupul să se lase ghidat de tine.
Structura workshop-ului
IDEEA 1: Încrederea profesorului în potențialul si abilitățile elevului susține performanța elevilor: 3 povești de succes despre cum elevii pot obține rezultate mult mai bune atunci când dascălii au încredere in ei a priori.
Exercițiu practic: în echipe vor face brainstorming despre cum pot aplica in scoala, în clasa, cu părinții ideile prezentate și își vor stabili planul de acțiune clar: unde, când, cu cine vor aplica această idee?
IDEEA 2: Pregăteste terenul, apoi prezintă informația: înainte de a preda un concept, asigură-te că elevii sunt în starea fizică și emoțională necesară și potrivită pentru a primi informația. Exemple practice de exerciții de energizare și creștere a capacității de concentrare:
A) tehnica poveștii
B) exercitii fizice usoare
C) exercitii de respiratie sau meditatie
Exercițiu practic în echipe: Cum creez starea necesară grupului de elevi (clasei) pentru a-i ajuta sa primească si sa proceseze si memoreze informația transmisă (predata)? Fiecare participant va crea propriul exercițiu si il va prezenta echipei, pentru a primi feedback
IDEEA 3. Pasiunea profesorului pentru obiectul respectiv este motorul întregii activități educative și inspirație pentru elevi.
Exercițiu practic în grupul mare: Ce anume te-a motivat să alegi această carieră și aceasta materie?
Închiderea workshop-ului cu plan de acțiune pentru fiecare participant.