Facilitator: Mirela Sălcianu

Şi-a dorit sa devină profesoară încă de când era mică. Era fascinată de oamenii care mergeau prin şcoală cu catalogul în mână. I s-a părut că profesia aceasta este cea mai frumoasă profesie din lume. I se părea incredibil felul în care un om (un profesor) poate să devina modelul cuiva şi că poate să […]

Detalii despre Mirela Sălcianu

Felul în care spui ceva e la fel de important ca însuşi mesajul transmis! Dacă nu cumva chiar mai important! Ce şi cum spui în cadrul echipelor va duce la funcționarea optimă a întregului şi a îndeplinirii scopului pentru care acesta a fost creat. Atenţia dată comunicării în cadrul echipelor nu este întâmplătoare, nevoia membrilor echipei fiind orientată mai ales către a şti să relaţioneze unii cu ceilalţi, să gestioneze posibile situaţii de conflict în care s-ar putea gasi la un moment dat. Desigur, există conflicte. De cele mai multe ori se doreşte rezolvarea lor. Comunicarea eficientă în cadrul echipelor ar putea sa-i determine pe membrii echipei nu doar să privească în aceeaşi direcţie, dar şi să vadă aceleaşi lucruri.

Puncte cheie / teme abordate in Workshop

 • comunicare
 • bariere de comunicare
 • valori şi luarea deciziilor
 • lucrul în echipă şi comunicarea

Agenda / Structura Workshop

 • Exerciții practice:
  1. Relația comunicare și sistemul de valori.
  2. identificarea/evidențierea sistemului personal de valori.
  3. Modalităţi de optimizare a procesului de comunicare în cadrul echipei profesor-elev, elev -elev, profesor- grupul de elevi.
  4. Efectul barierelor de comunicare pe termen scurt/mediu și lung asupra procesului de comunicare/beneficiarului actului de comunicare.