Facilitator: Monica Mocanu - profesor MERITO

Monica este profesor de matematică și instructor de debate. A inițiat programe de dezbateri publice și consultări cetățenești (proiectul Romania Publică) și platforme de  debate online pentru elevi și studenți. A fondat în 2019 aplicația Teleskop împreună cu o echipă formată din profesori, antreprenori și programatori. A fost nominalizată la Gala Merito. ,,Daca e ceva […]

Detalii despre Monica Mocanu - profesor MERITO

Aplicatia de feedback Teleskop si-a lansat varianta de start la inceputul lunii martie 2019. Dupa o luna de utilizare am testat opinia utilizatorilor (profesori si elevi) si am identificat directiile de dezvoltare. In acest sens, intentionam in aceasta etapa diversificarea chestionarelor si utilzarea aplicatiei in aut-evaluarea de final de an. Workshop-ul invita profesorii participanti sa fie parteneri in acest demers, construind impreuna formulare si identificand caracteristicile unui feedback eficace.

5 puncte cheie/teme abordate în workshop

  1. de ce un instrument rezultat prin contributia membrilor (colaborativ) este mai eficace decat un instrument care este extern/impus ierarhic?
  2. care au fost provocarile de start ale Teleskop si cum s-a depasit etapa de lansare?
  3. de ce un feedback care nu este urmat de proces de reglare este un proces incomplet/insuficient
  4. care este miza unui proces sistematic de obtinere de feedback la o clasa?
  5. de ce merita sa utilizam tehnologia in demersurile de la clasa?

Agenda / Structură workshop

Introducere.

Prezentarea participantilor si a asteptarilor/obiectivelor

Prezentarea aplicatiei, a rezultatelor sondajului si a directiilor de dezvoltare.

Identificarea nevoilor la final de an dpdv al obtinerii feedback-ului din partea elevilor, ca beneficiari directi ai procesului de invatare

Proces de generare de intrebari pentru noile chestionare ale Teleskop, centrate pe procesul de auto-evaluare de la final de an.

Sesiune de Q&A.