Facilitator: Monica Mocanu - profesor MERITO

Monica este profesor de matematică la Buzău. Implicată din 1996 în mișcarea de debate din Romania, initiator de proiecte de dezbatere publica in zona de cetatenie si educatie. si este Profesor Merito din 2016. Intr-un interviu cu Monica, Medeea Stan (DoR) scria „După 20 de ani de activitate, Monica și-a dat seama că un profesor se […]

Detalii despre Monica Mocanu - profesor MERITO

Aplicatia de feedback Teleskop si-a lansat varianta de start la inceputul lunii martie 2019. Dupa o luna de utilizare am testat opinia utilizatorilor (profesori si elevi) si am identificat directiile de dezvoltare. In acest sens, intentionam in aceasta etapa diversificarea chestionarelor si utilzarea aplicatiei in aut-evaluarea de final de an. Workshop-ul invita profesorii participanti sa fie parteneri in acest demers, construind impreuna formulare si identificand caracteristicile unui feedback eficace.

5 puncte cheie/teme abordate în workshop

  1. de ce un instrument rezultat prin contributia membrilor (colaborativ) este mai eficace decat un instrument care este extern/impus ierarhic?
  2. care au fost provocarile de start ale Teleskop si cum s-a depasit etapa de lansare?
  3. de ce un feedback care nu este urmat de proces de reglare este un proces incomplet/insuficient
  4. care este miza unui proces sistematic de obtinere de feedback la o clasa?
  5. de ce merita sa utilizam tehnologia in demersurile de la clasa?

Agenda / Structură workshop

Introducere.

Prezentarea participantilor si a asteptarilor/obiectivelor

Prezentarea aplicatiei, a rezultatelor sondajului si a directiilor de dezvoltare.

Identificarea nevoilor la final de an dpdv al obtinerii feedback-ului din partea elevilor, ca beneficiari directi ai procesului de invatare

Proces de generare de intrebari pentru noile chestionare ale Teleskop, centrate pe procesul de auto-evaluare de la final de an.

Sesiune de Q&A.