Mirela Tanc

Workshops

Competențe

Mirela este profesoară  de limba și literatura română la Școala Gimnazială ”Oltea Doamna” din Oradea. A găsit soluții practice la lipsa de motivație a elevilor, aplicabile și la alte materii, nu doar la limba română.  Așa a obținut premiile: First Runner Up Pattern Recognition-E2 Singapore 2018 și Winner the Global e-innovation Award 2017.

Mirela Tanc este un profesor recunoscut la nivel mondial, fiind nominalizată la Global Teacher Prize (premiul Nobel în educație) și având contacte cu nume de prestigiu din educația globală:  Andreas Schleicher, coordonatorul programului OECD pentru evaluarea internațională a elevilor (PISA) sau Fernando M. Reimers de la Universitatea Harvard.

Vizionară, aplică programe educaționale privind problemele globale în colaborare cu  Al Gore – fost vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii și activist împotriva încălzirii globale, fondatorul mișcării Climate Reality; cu Tony Blair, fost prim ministru al Marii Britanii, fondator al  Institute for Global Change.

Își valorizează elevii prezentându-le lucrările originale la numeroase conferințe, forumuri educaționale și simpozioane din țară și din străinătate. Ca ambasador global Teach SDGS, a fost acreditată de Națiunile Unite să-și prezinte munca în fața Aminei Mohammed, secretar general adjunct al Națiunilor Unite.

Pentru ideile sale inovatoare a fost invitată ca vorbitor la: TEDx Brașov, Building Education 2018 București, NextGen Conference Oradea 2019

Este recunoscută ca educator de valoare prin includerea ei în comunități și asociații educaționale: este Member of the Advisory Board for the Global Educational Conference Network, Member of Harvard Learning Community, Out of Eden Learn-Harvard-Educator, Pulitzer Center Global Educator, Global Advisory Board Member Foremost Foundation

Este Microsoft Innovative Educator Expert, Skype Master Teacher, MIE Trainer și gazdă a MSFTEduChat. Un profesor de valoare  care a primit distincția de Creator de Educație în semn de apreciere pentru activitățile creative desfășurate la clasă.

Este profesor fondator al proiectului ACCED, în colaborare cu QUARTZ MATRIX, prin care a susținut ateliere pentru sute de profesori din București, Brașov, Iași și Oradea.

Elevii ei sunt câștigători ai concursurilor și olimpiadelor de profil și obțin rezultate remarcabile la examenele naționale. Câștigător al selecției naționale de bune practici în învățământul gimnazial, ”Creatori de Educație” al M.E.N. 2019, și-a prezentat exemplul de bună practică alături de Oana Moșoiu la prima Conferință CRED.