Revoluția mentalității în educație - Toți pentru unul și unul pentru toți
Revoluția mentalității în educație Toți pentru unul și unul pentru toți
Premisa
În ultimii ani, există o tendință de creștere a contribuțiilor diasporei la dezvoltarea țării de origine, precum și de maximizare a rolului guvernelor în crearea unui mediu favorabil angajării diasporei. Dintr-o perspectivă politică, comunitățile din diaspora au fost recunoscute în mare măsură ca actori puternici ale căror activități afectează dinamica economică, politică și socială a țărilor lor de origine. Diaspora este, de asemenea, o sursă majoră de investiții directe, de dezvoltare a pieței, de transfer de tehnologie, filantropie, turism, contribuție politică de noi atitudini și influență culturală. 2020 a adus numeroase provocări în sistemele educaționale din întreaga lume.
A fost un an în care profesorii au învățat cot la cot cu elevii descoperind noi tehnologii de videoconferință, zeci, sute de platforme sau aplicații educaționale, întărind concluzia că e cel mai bun moment de schimbare a sistemelor educaționale din întreaga lume, de adaptare a acestora la nevoile secolului 21.
- Cum putem valorifica puterea diasporei în educație?
- Cum putem canaliza această sursă către ceea ce este cel mai important în dezvoltarea sustenabilă a României.
- Cum putem construi și dezvolta comunități colaborative cu profesori români de pretutindeni?
- Care sunt experiențele similare și care sunt soluțiile adoptate în diverse țări aplicabile cu succes în România pentru a îmbunătăți sistemul educațional, de la firul ierbii?
- Cum putem contribui fiecare la îmbunătățirea educației în România, profesori, antreprenori, părinți implicați?
- Cum putem ajuta la dezvoltarea, îmbunătățirea școlii în care am învățat?
Online URL: https://www.facebook.com/events/135857641676069/