Revoluția mentalității în educație Toți pentru unul și unul pentru toți

Pentru a vizualiza înregistrarea conferinței vă rugăm să vă înscrieți aici: https://online.superteach.ro/conferinta30ianuarie 

Premisa

În ultimii ani, există o tendință de creștere a contribuțiilor diasporei la dezvoltarea țării de origine, precum și de maximizare a rolului guvernelor în crearea unui mediu favorabil angajării diasporei. Dintr-o perspectivă politică, comunitățile din diaspora au fost recunoscute în mare măsură ca actori puternici ale căror activități afectează dinamica economică, politică și socială a țărilor lor de origine. Diaspora este, de asemenea, o sursă majoră de investiții directe, de dezvoltare a pieței, de transfer de tehnologie, filantropie, turism, contribuție politică de noi atitudini și influență culturală. 2020 a adus numeroase provocări în sistemele educaționale din întreaga lume.

A fost un an în care profesorii au învățat cot la cot cu elevii descoperind noi tehnologii de videoconferință, zeci, sute de platforme sau aplicații educaționale, întărind concluzia că e cel mai bun moment de schimbare a sistemelor educaționale din întreaga lume, de adaptare a acestora la nevoile secolului 21.

  • Cum putem valorifica puterea diasporei în educație?
  • Cum putem canaliza această sursă către ceea ce este cel mai important în dezvoltarea sustenabilă a României.
  • Cum putem construi și dezvolta comunități colaborative cu profesori români de pretutindeni?
  • Care sunt experiențele similare și care sunt soluțiile adoptate în diverse țări aplicabile cu succes în România pentru a îmbunătăți sistemul educațional, de la firul ierbii?
  • Cum putem contribui fiecare la îmbunătățirea educației în România, profesori, antreprenori, părinți implicați?
  • Cum putem ajuta la dezvoltarea, îmbunătățirea școlii în care am învățat?

Prezentarea dnei prof Adriana Bârcean – formator SuperTeach este disponibilă pentru vizualizare aici:

Prezentarea dlui profesor Constantin Lomaca poate fi descărcată de aici: https://www.superteach.ro/c_lomaca_-de-la-mirare-la-gandirea-vizibila/