REVOLUȚIA MENTALITĂȚII ÎN EDUCAȚIE

23 MAI, 09.30 – 13.30

Este momentul în care putem schimba cu adevărat sistemul educațional. Cum vom face acest lucru? Vom schimba doar comportamente?

Considerăm că este cel mai bun moment în care trebuie să introducem mentalitatea deschisă în educație și să centrăm sistemul în jurul elevului și a necesităților lui de dezvoltare.

Majoritatea elevilor din instituțiile noastre de învățământ astăzi sunt din Generația Z (6-18 ani ), o generație care a crescut într-o lume cu adevărat globalizată. Această generație, dintre care cea mai în vârstă are acum 25 de ani, cel mai probabil îsi va influenta educația, ca urmare a unei pandemii cu adevărat globale, cu multe examene, evenimente și chiar absolviri anulate.

Această generație este definită prin tehnologie, în care termenii FOBA (Fear of Being Alone) și FOMO (Fear of Missing Out) își exprimă așteptarea în a comunica instantaneu și a da feedback constant – prin aplicații precum Messenger, Snapchat și WhatsApp.

Aceasta include, atât interacțiunea lor cu părinții și educatorii și este amplificată de învățarea la distanță dată de contextul actual.

Criza COVID-19 poate schimba lumea și perspectivele noastre globale. Ne poate de asemenea învăța despre cum trebuie să se schimbe educația pentru a-i putea pregăti mai bine pe tinerii noștri cursanți pentru ceea ce ar putea oferi viitorul.

INVITAȚI SPECIALI:

Specialiști și decidenți în educație ne vor fi alături pentru a schița pașii acestor schimbări:

Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Cristina Gheorghe, Alexandru Ghiță – Fondatori SuperTeach
Andrada Sorca, Claudia Chiru, Simona Rusu, Mona Șerban – profesori facilitatori în Mentalitatea Deschisă în Educație
Andreas Schleicher – Director al Directiei de Educație, Consultant Special politici de educație pentru Secretarul General, OECD Paris
Daniel David – Rector Universitatea Babeș-Bolyai Cluj

Ionuț Stanimir – Director de Comunicare si Marketing BCR

Elena Nedelcu în dialog cu alți colegi despre școala online

Agenda conferinței SuperTeach  – 23 mai 2020

Prezentarea din timpul conferinței poate fi descărcată de AICI. 

Educating citizens in an interconnected world susținut de Andreas Schleicher: